Aerogen vernevelsystemen

De innovatieve mesh technologie van Aerogen levert superieure longdepositie op en is in verschillende toepassingen inzetbaar voor kinderen en volwassenen. De technologie wordt inmiddels in meer dan 75 landen wereldwijd gebruikt en er zijn al meer dan 200 clinical papers en publicaties over verschenen. Daarnaast is Aerogen met haar meshtechnologie de ‘partner of choice’ van ’s werelds grootste leveranciers van beademingsapparatuur. Lees meer over de mogelijkheden van Aerogen’s meshverneveling op deze pagina.

Toepassingen

De meshverneveling van Aerogen heeft verschillende toepassingsmogelijkheden. Het kan worden gebruikt in combinatie met mechanische ventilatie, non-invasieve beademing en high flow therapie. Daarnaast kan de technologie worden gebruikt bij spontane ademhaling en voor continue verneveling. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Aerogen’s meshverneveling, neem contact met ons op.

Aerogen Solo

De ‘Solo’ is de meshvernevelaar van Aerogen. De solo wordt aangestuurd door een controller, die de mesh 128.000 keer per seconde op en neer gaat en met een zeer grote constantheid medicatiedruppeltjes van 1-5 micron afgeeft. Dit creëert een medicatienevel die een groot bereik tot in de alveoli van de longen heeft en daar effectief kan zijn. Zie in het filmpje de technologie in werking. De Solo is single patient use en ongeveer een maand gebruikt worden bij 3 tot 4 keer vernevelen per dag.

Controllers

Mediquipt heeft twee Aerogen controllers in haar assortiment, de Pro-X en de USB-controller. Beide sturen de Aerogen solo op dezelfde wijze aan. Het belangrijkste verschil tussen de twee, is dat de Pro-X controller een batterij heeft (en dus geschikt is voor transport) en een stand voor continue vernevelen. Wilt u weten welke controller het beste bij u past, neem contact met ons op voor advies.

Aerogen controllers - verdieping assortiment

De Aerogen Ultra

De Aerogen ‘Ultra’ is ontwikkeld om meshverneveling beschikbaar te maken voor gebruikers die zelfstandig kunnen ademen. De Ultra is makkelijk en veilig in gebruik, werkt effectief op de ademhaling van de gebruiker en biedt de mogelijkheid om de therapie met toevoer van zuurstof te ondersteunen. De Ultra wordt geleverd met een mondstuk of met een masker voor kind of volwassene.

Continue vernevelen

Voor gebruikers die continue verneveld moeten worden heeft Aerogen een dedicated medicatiespuit en -lijn ontwikkeld, die in elke standaard spuitenpomp aangebracht kan worden. De medicatielijn wordt aangesloten op de Solo en op de spuit, waarna de spuitenpomp de continue toegift regelt. Dit stelt zorgprofessionals in staat om bij aandoeningen als pulmonale hypertensie of status astmaticus continue verneveltherapie voor te schrijven.

Toebehoren en accessoires

In het assortiment van Aerogen zitten tal van toebehoren, die de toepassing van dan Aerogens meshtechnologie in de praktijk ondersteunen, zoals:

  • diverse maten T-stukken voor de aansluiting van de Solo op ademhalingscircuits of canules;
  • diverse bevestigingssystemen voor de Pro-X en de USB-controller;
  • aansluitkabels voor de Pro-X-controller
  • AC/DC-adapters en battery packs

Documentatie

Wilt u meer weten over het Aerogen assortiment of over
de functionele of technische kenmerken van de Aerogen
producten. Klik hieronder om naar onze documentatie te
gaan.