Wie zijn wij?

Wij zijn een ervaren medtech producent en distributeur voor de professionele zorgmarkt. Al sinds 1996 helpen we de zorg zich verder te verbeteren. Daarvoor werken we samen met toonaangevende internationale medtech leveranciers en partners en honderden zorginstellingen in de BeNeLux.

Onze geschiedenis

Mediquipt B.V. is op 1 juni 2024 ontstaan uit een fusie tussen Medicare Uitgeest B.V. en VacO2med B.V.. Beide bedrijven werden op 1 januari 2023 al zusterorganisaties. Daarna voegden zij op 1 mei 2023 hun operationele activiteiten samen in Uitgeest. De daaropvolgende fusie was een logisch gevolg op de intensieve samenwerking die was ontstaan. Onder de nieuwe naam Mediquipt en in een nieuw pand is het beste van beide bedrijven samengebracht. Zo kunnen we onze klanten nog beter en gerichter bedienen.

Missie

Onze drijfveer is de zorg verder te helpen verbeteren. Dat doen we heel gericht. Door het beschikbaar stellen van medische technologie voor specifieke klinische toepassingen. Samen met onze diepgaande kennis van onze producten en van hun klinische toepassingen kunnen we het verschil maken voor zorgprofessionals en hun patiënten.

Profiel

Wij zijn een gespecialiseerde medtech producent en distributeur voor de professionele zorgmarkt. We zijn voornamelijk actief in de BeNeLux.

Onze oorsprong ligt in apparatuur voor medische gassen. Van gaspunten tot regelapparatuur en medische slangen. Kort na de millenniumwisseling hebben we onze activiteiten op luchtwegzorg uitgebreid met innovatieve technologie voor medicatieverneveling.

Meer recent hebben we ons profiel verbreed met EEG-sensortechnologie. Naar behoefte van onze klanten blijven we gericht op het introduceren van nieuwe medische technologieën die de zorg verder helpen innoveren en verbeteren.

Partners

Aerogen is de wereldmarktleider op het gebied van medicatieverneveling in de acute zorg. De verneveltechnologie wordt in meer dan 75 landen wereldwijd gebruikt als standaard voor medicatieverneveling en heeft inmiddels meer dan 20 miljoen patiënten bereikt. Aerogen biedt superieure depositie met oplossingen voor mechanische ventilatie, non-invasieve ventilatie, high-flow en zelfstandige ademhaling en continue verneveling. Mediquipt vertegenwoordigt Aerogen in Nederland (sinds 2002) en in België (sinds 2024).

Ohio Medical is een toonaangevende internationaal opererende fabrikant van systemen en regelapparatuur voor medische gassen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders ter wereld. Ohio Medical heeft een uitgebreid portfolio van flowmeters en vacuümregelaars onder de merken Ohio en Amvex. Mediquipt werkt al sinds 2008 als distributeur van Ohio Medical in Nederland.

Prolira is de Nederlandse fabrikant van de innovatieve DeltaScan. DeltaScan is een EEG Brain State Monitor, waarmee een snelle en objectieve meting van acute encefalopathie kan plaatsvinden. Dit inzicht in de gezondheid van de hersenen kan aanleiding zijn om vroegtijdig vervolginterventies in te zetten, bijvoorbeeld ter bestrijding van delirium. Mediquipt vertegenwoordigt Prolira sinds 2024 en ondersteunt het bedrijf bij de uitrol van hun innovatieve technologie in Nederland.

GCE Healthcare is Europa’s meest toonaangevende producent van regelapparatuur en systemen voor medische gassen. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio aan medische apparatuur zoals reduceerventielen, omschakelblokken, mobiele concentrators en regelapparatuur. Mediquipt werkt al vele jaren samen met GCE Healthcare en heeft deze samenwerking in 2023 geïntensiveerd toen GCE Healthcare een zusterbedrijf werd van Ohio Medical.

Ons team

Mediquipt is een platte, slagvaardige organisatie. We willen klanten snel kunnen helpen en elkaar snel kunnen spreken en ondersteunen. Directe lijnen, geen bureaucratie.

Als klant en leverancier heeft u te maken met onze klantenservice en team van accountmanagers. Zij staan u dagelijks met raad en daad ter zijde. Zij worden ondersteund door ons technische team en ons marketing team.

Mediquipt bestaat verder uit onze teams voor productie, voor back-office (inkoop, finance, HR) en uit onze QA-manager.

De algemene leiding van Mediquipt ligt bij onze directeur-eigenaar.

Kernwaarden

De samenwerking met onze klanten en onze partners is gebaseerd op drie kernwaarden.

Vakmanschap en service
We werken vanuit vakmanschap
en service. Met diepgaande
kennis van ons portfolio en van
de bijbehorende klinische
toepassingen helpen we de zorg
te verbeteren. Wie met ons
samenwerkt kan rekenen op ons
uitgebreide servicepakket
bestaande uit informatie,
documentatie, praktijkadvies,
trainingsprogramma’s, reparatie,
onderhoud en hands-on
technische en functionele
support.

Kwaliteit en veiligheid
Ons portfolio aan medische
apparatuur en toebehoren staat
garant voor kwaliteit en
veiligheid. Deze kernwaarden zijn
daarnaast geborgd in onze
gecertificeerde werkprocessen,
in de professionaliteit van onze
mensen en in het DNA van de
partners waarmee we werken.
Samen zorgen we ervoor, dat
onze klanten goede en veilige
zorg kunnen verlenen.

Respect en integriteit
Respect en integriteit zijn het
kompas waarmee we dagelijks
ons werk doen en waarmee we
lange termijn partnerschappen
bouwen en onderhouden met
onze klanten en leveranciers. We
houden rekening met de
belangen van onze
samenwerkingspartners en
werken met hen samen op basis
van integriteit en openheid. We
zijn trots op het vertrouwen, dat
zoveel zorgorganisaties en
zorgbedrijven in ons stellen.

Kwaliteit

Mediquipt werkt volgens de internationale normen en kwaliteitsstandaarden.

 

Ons kwaliteitssysteem is gecertificeerd conform ISO 13484. Ons certificaat kunt kun vinden onder documentatie.

 

We participeren in de Expertgroep Medische Gassen van de NEN en dragen daar ons steentje bij aan een betere en meer veilige zorg.

 

Daarnaast is onze eigen merk gaspunten, flowmeters, vacuümregelaars en beademingsventielen CE gecertificeerd. Ons CE certificaat kunt u vinden onder documentatie.

Duurzaamheid

We zijn ervan doordrongen, dat de enige toekomst een duurzame toekomst is. Vanuit dit besef werkt Mediquipt samen met onze klanten en leveranciers aan initiatieven, die de zorg duurzamer maken. Bijvoorbeeld aan de inzet van duurzame medische apparatuur, aan onderhoudsoplossingen en aan het verminderen van transportbewegingen en het beperken van medisch afval.

Bijvoorbeeld aan de inzet van duurzame medische apparatuur, aan onderhoudsoplossingen en aan het verminderen van transportbewegingen en het beperken van medisch afval.

Daarnaast werken we binnen Mediquipt aan het gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen en  duurzame energiebronnen en werken we met logistieke partners die de greendeal onderschreven hebben.

Wilt u ook met ons werken aan een duurzame gezondheidszorg, neem dan contact met ons op om te kijken wat we samen kunnen
bereiken.